Kulturfestivaler i Norge 2014

Det foregår mange kulturfestivaler i Norge. Oslo Middelalderfestival er et årlig arrangement som skal framheve Oslos historie som middelalderby. Festivalen omfatter mange arrangementer. Et annet høydepunkt sommeren 2014 blir den nye internasjonale ridderturneringen på Akershus festning. Dette skal bli en klassisk ridderturnering, den første i sitt slag i Norge siden middelalderen. Turneringen arrangeres 23.til 25.mai.

Peer Gynt-stemnet er en kulturfestival som varer i ti dager. Stevnet foregår hovedsakelig utendørs, ved Gålåvatnet, i Fryajuvet og på Kvamsfjellet. Stevnet har vært arrangert siden 1928, og høydepunktet er utendørsframvisningen av Peer Gynt.

Festspillene i Bergen er Nordens største festival i sin sjanger. Festivalen arrangeres i slutten av mai og starten av juni. Det framføres både musikk og teaterforestillinger, og vises dans og billedkunst. Arrangementene foregår både utendørs og innendørs. Festspillene i Nord-Norge arrangeres i Harstad, i tiden rundt Sankthans. Arrangementet varer i en uke, og har blitt arrangert siden 1965.

Spelet om Heilag Olav er et utendørsteater som framføres hver sommer rundt Olsokdagene på Stiklestad. Spelet ble uroppført 29.juli 1954. Stykket er skrevet av Olav Gullvåg, med musikk av Paul Okkenhaug. Spelet handler om Olav Haraldsson som døde i slaget på Stiklestad 29.juli 1030. Spelet har blitt sett av mer enn 790 000 personer, og er kjent også utenfor Norges grenser.

Olavsfestdagene Trondheim arrangeres også rundt Olsok. Olavsfestdagene omfatter mer enn 300 arrangementer og foregår over hele byen, både ute og inne. Dette er en kirke- og kulturfestival med internasjonale og norske artister. Det kommer pilegrimer fra mange land under festivalen. Olavsdyrkingen er Norges eldste kulturelle tradisjon, og er den eneste helgendyrkingen i Norge som overlevde reformasjonen.

Senjafestivalen arrangeres i Gryllefjord. Festivalen har vært arrangert tiden 2011, som en videreføring av Havfiskefestivalen. Festivalens fokus er nordnorske fisketradisjoner og mattradisjoner, kunst og kultur.

Dette er bare noen av Norges mange kulturfestivaler.